Quanta|NpM    Wilhelmina Druckerweg 7, 4105 EP    Culemborg    t:0345 - 532 187    info@quantanpm.nl
Zoeken

Home > Actueel > Gelijkwaardige samenwerking in het publieke domein

Gelijkwaardige samenwerking in het publieke domein

Samenspel met bonuspartners

 

Professional

Steeds vaker heb je in het publieke domein, niet alleen te maken met “jouw eigen“ leerling, student, patiënt, cliënt, deelnemer of klant, maar ook met andere mensen die een belangrijke rol spelen in het leven van jouw onderwijs-, zorg-, of hulpvrager. Zoals de partner, ouders, vrienden, mantelzorgers, vrijwilligers en buurtgenoten, die deel uit maken van het sociale netwerk van jouw vrager. Zij komen als bonuspartners jouw professionele wereld binnen door de sterke persoonlijke band die zij hebben met jouw vrager en omdat zij deze met raad bijstaan, vertegenwoordigen of bijvoorbeeld helpen in het dagelijkse leven.

 

Bonuspartner

Mogelijk sta jij jouw kind bij in onderwijs, gezondheidszorg of jeugdhulp. Of je helpt als mantelzorger iemand die je dierbaar is. Misschien doe je er als buurtgenoot alles aan om een gehandicapte buur te betrekken bij de activiteiten in de wijk. Of je steunt als informele vertrouwenspersoon dit gezin dat zich in zwaar weer bevindt.  Hierdoor krijg jij te maken met de onderwijs-, zorg-, of hulpverlener van diegene die jij bijstaat. Je zit niet voor jezelf aan tafel met deze professional(s), maar voor die ander. Die je vaak zeer nauw aan het hart ligt.
 

Samenspel

Samen voeren jullie het gesprek over wat er écht nodig is en proberen tot antwoorden, oplossingen en afspraken te komen. Wélk plan of wélke behandeling biedt de beste perspectieven? Hoe komen we uit deze lastige situatie?  Wie levert welke bijdrage?
 

Ervaringen

Sozio, vakblad voor sociale professionals en Quanta NpM zijn benieuwd naar de ervaringen van professionals, vragers en bonuspartners met gelijkwaardige samenwerking in het publieke domein. Wat zijn de goede en slechte voorbeelden? Wat werkt wel? Wat zeker niet? Tegen welke problemen en vragen loop je aan wanneer je de samenwerking zoekt of aangeboden krijgt? Welke oplossingen en antwoorden brengt dit samenspel?
 
Stuur ons jullie eigen voorbeelden, waarnemingen, verzuchtingen, twijfels, zekerheden, visies, vragen, probleembeschrijvingen, antwoorden, oplossingen en adviezen. Wij zijn geïnteresseerd in alles wat jullie ons willen vertellen over gelijkwaardige samenwerking in het publieke domein.
Wij benoemen dan de vragen en problemen die er volgens jullie toe doen en geven onze kijk op wat er nodig is om tot antwoorden en oplossingen te komen. Tenminste, voor zover jullie daar niet zelf al mee komen.
Vertel het ons via bonus@sozio.nl

 


<< Terug naar nieuwsoverzicht